Over Cirocco

Cirocco is opgericht door Irene van Nispen-Kress en Marco Raaphorst.

Irene en Marco hadden elkaar ontmoet op 17 maart 2006 tijdens de ‘workshop on technical and legal aspects of p2p-television’ in de Zuilenzaal van Felix Meritis. Op die dag werd de basis voor Cirocco gelegd.
Nu zet Irene Cirocco alleen voort, vooral met het medium fotografie. En als het zo uitkomt, doet Marco nog altijd het geluid of de muziek erbij.

Wat doet Cirocco?

Of het nu gaat om stilstaand of bewegend beeld, muziek, tekst of een combinatie hiervan, al deze uitingen zien wij als vormen van communicatie en het vertellen van een verhaal. Soms wat abstracter, in het geval van muziek of een meer kunstzinnige video en andere keren letterlijk als het gaat om een video interview.
De laatste jaren zien we mede dankzij Internet dat allerlei vormen van media zoals kranten, televisie en radio onderhevig zijn aan veranderingen. Cirocco slaat een brug tussen deze vormen van media, wat resulteert in verrassende crossmediale producties.

Storytelling

In feite houdt Irene zich al jaren bezig met het vertellen van verhalen. Door middel van zowel stilstaand- als bewegend beeld, geluid, als door middel van tekst. Door middel van realistische beelden (foto’s) als door middel van vormen (grafisch werk).
Als televisieregisseur, als webdesigner, als schrijver, als coach.
Het heeft haar ook geleerd hoe websites het verhaal van een bedrijf of organisatie in beeld, vorm en toegankelijkheid kunnen vertellen.

Wij gaan op zoek naar de verhalen van bedrijven en geven adviezen hoe deze verhalen te implementeren in de uitingen naar buiten.
Vanzelfsprekend kunnen wij dit voor u uitvoeren of, desgewenst, begeleiden.

De naam ‘Cirocco’ staat voor een warme wind in medialand.

One Response to “Over Cirocco”

  • Wim Kroef

    Irene, Mail van ons RML aan: irene@irenevannispenkress komt retour. Mogen wij svp jouw huidig emailadres. Misschien: irene@mediasalon.nl ? Bij vorbaat dank.
    Wim Kroef, 1959 HBS, admin. oudleerl.bestand RML.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *