03rd Apr2008

Hulde aan de creatieven en hun passie!

by Irene van Nispen Kress

dracula2.jpgHet wordt in de filmwereld en door kunstenaars heel normaal gevonden om aan low budget producties mee te werken, waar alleen onkosten worden vergoed. Zulke projecten zijn er legio. Kijk op het prikbord van de NFTVM site en Filmstart en je ziet dat het er vol mee staat. Het betreffen soms stages, maar doordat er vaak weinig geld is om ‘content’ te maken zijn het meestal gewoon professionelen die medewerking verlenen aan deze producties omdat het gewoon leuke projecten zijn. Mensen werken dan mee om verschillende redenen: omdat ze hun portfolio een andere wending willen geven, omdat ze eens een heel ander project willen doen dan ze nu meestal doen, om een vriend of kennis te helpen of omdat ze het erg leuk vinden en willen zorgen dat het gewoon gemaakt wordt. Hoe je het ook bekijkt: uit passie voor hun vak.

Diner bij Dracula


Op dit moment ben ik bezig met het produceren van zo’n productie:een korte film, een clip, voor kinderen en nieuwe Nederlanders. Het wordt een absurd filmpje, over sla eten bij Dracula.
Dracula wordt vertolkt door een Griekse danseres, zij zal haar 2 gasten allerlei groenten serveren tijdens een sfeervol diner voor 2. Het hoofdgerecht, de sla zal gemengd zijn met tandpasta en dit absurde gegeven zal verder uitgewerkt worden in de props en het decor.
Dracula is een moderne vrouw met een schaduwzijde, tenminste dat is hoe zij haar eigen vampirisme ervaart…

We gaan dit weekend draaien en de hele ploeg bestaat uit 10 mensen!
Mezelf meegerekend (productie/regie). Wat je met passie en ‘sharing’ toch allemaal voor elkaar krijgt.
En natuurlijk wordt het onder een creative commons licentie gepubliceerd!

3 Responses to “Hulde aan de creatieven en hun passie!”

 • It sounds like a very fun project. I love the way that little documentaries and arts projects can come together with collaboration. It’s great you’re going the Creative Commons route. I never thought about the salad at Dracula’s house, though I am now concerned if I attend there whether the red dressing will be Russian dressing or something far more vital.

 • It sure is!
  It is based on a song which is based on an absurd ‘limerick’ a kind of 5 line poem.
  Dracula thinks it will be safe as long as she serves vegetables and fresh toothpaste as a dressing. But I would still not advise you to attend…

 • Elliot Kress

  Het is zaterdagochtend vroeg in Parijs. De stad slaapt nog. Flanerend door de stille straten met hier en daar een bezige bakker, de uitstallende groenteboer en krantenjongens en taxi’s die de laatste kranten en klanten afzetten, ervaar ik de eerste signalen dat de stad op het punt staat te ontwaken.

  De metro vreet z’n eerste meters. Lege bussen rollen de nog lege haltes voorbij en veegmachines borstelen de straten schoon voor een nieuwe dag. Een schone lei vol bedrijvigheid in een bijenkorf vol goede moed.

  Ik flaneer en geniet enorm…maar weet niet waarom. Met passie kun je je hele wereld aanraken. En een dag geplukt zonder passie is misschien wel een verloren dag.

  En ook Draculess zette die dag haar tanden vast, met veel passie, in iets smakelijks;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *