24th Jan2008

Kopiëren en de nieuwe vorm van communiceren

by Irene van Nispen Kress

stflogo.pngVandaag verscheen mijn artikel over de toekomst van kopieergedrag en manieren van communiceren op I Make Media. Een net gestart netwerk en platform, voor mensen werkzaam in de media.
Dit artikel is gebaseerd op de film “Steal this Film II” waar Marco Raaphorst laatst op deze site al een stuk aan wijdde.

Een stukje uit mijn artikel:

“Het delen van bestanden is de nieuwe manier van je leven delen, elkaar steunen, samenwerken, kortom : communiceren. Het is de nieuwe manier van informatieverspreiding, hetgeen men toch als grondrecht is gaan zien.

Bovendien is kopieergedrag de basis van onze ontwikkeling: zo hebben we leren lopen en praten en functioneren binnen onze maatschappij. Elkaar kopiëren en dit ‘herbewerken’ is de manier waarop we ons ontwikkelen, nieuwe dingen uitvinden en nieuwe stijlen zich vormen.”

Trackbacks & Pings

  • Cirocco » Piraterij en inefficiënte systemen says:

    […] Matt Mason, journalist, is van mening dat piraterij goed voor de business is. Eeuwenlang was kopiëren, imiteren en elkaars werk bewerken in de kunst heel gewoon. In de loop van de vorige eeuw raakte het uit de gratie. Terwijl elkaar imiteren onze tweede natuur is. Lees hierover ook een eerder op Cirocco gepubliceerd artikel Kopieren en de nieuwe vorm van communiceren […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *