22nd Sep2006

Cuckoo een muziekvideo voor de Creative Commons DVD

by Irene van Nispen Kress

Cuckoo foto video-clip

Het nummer Cuckoo wat Marco Raaphorst in samenwerking met Lisa DeBenedictis maakte (zie), werd geselecteerd voor de Creative Commons DVD. Op basis van dit nummer heb ik een muziekvideo gemaakt met het werk van kunstenares Ellen Klijzing als uitgangspunt.

De video werd ge-edit in de studio van EMF Films en zal binnenkort verschijnen op de Creative Commons DVD. Meer nieuws een andere keer, maar voor nu:

Irene_Kress_-_Cuckoo-videoclip.flv

Of download deze video in MP4-formaat (QuickTime, geschikt voor de iPod).

9 Responses to “Cuckoo een muziekvideo voor de Creative Commons DVD”

 • Wow. Great song. Great video.

 • Wondrous introduction to the vlogosphere. Welcome. More! More!

 • Thank you very much guys!
  Funny Adam, you were the very first to react to our first production…feels like paradise…:)

 • Geachte Filmmaker,

  Ik heb genoten van uw prachtige creatie!
   
  Stichting Culturele Droomwevers is op zoek naar 26 animatoren en filmmakers om één anderhalve minuut liedje te animeren of verfilmen en hoop van ganser harte dat een kijk naar onze website op http://www.droomwevers.nl zult u doen inspireren om participeren in het ABC-DVD project. De verschillende Droomweversprojecten heten “Dromen van Dieren”, “Dromen over Planten” (gaat over verschillende planten) en “Dromen door Nederland” (gaat over verschillende steden in Nederland).

  In elk project wordt er gezongen door 26 verschillende zangers met allerlei soorten stemmen uit verschillende genres: jazz, blues, ballade, gospel, tango, soul, klassiek (symfonisch), opera, lieder, cabaret, atonaal, experimenteel, cartoons (grappige stem), punk, improvisatie, speciale effecten, etc.

  Zangers die hebben meegewerkt zijn onder andere Ellen ten Damme, Antonie Kamerling, Birgit Schuurman, Marike Jager, Ronald Douglas, Gerda Havertong (Sesamstraat), Gerda Havertong(Sesamstraat), Denise Jannah (Blue Note Records) en Felix Strategier Pietje Bell) Maaike Widdershoven, Marjolein van der klauw, Marco Roelofs en de Heideroosjes, B.J. Baartmans, Anne Chris, Ron Link (Idols Finalist 2004), Frans van Deursen en Desray zingen allemaal een letter van het alfabet.

  De bedoeling van dit project is dat er bij ieder van de liedjes uit de eerste drie projecten een ‘videoclip’ wordt
  gemaakt. Naast animatoren en filmmakers hebben we ook een soundcoördinator nodig plus een persoon die de verschillende films en/of animaties met elkaar verbindt.

  Bij publicatie door een uitgever of producent ontvangt de animator een standaard percentage van de opbrengst of een vast bedrag.

  Met belangstelling wacht ik op uw mening wat betreft een mogelijke samenwerking.

  Bedankt voor uw tijd en aandacht. 

  Met vriendelijke groeten,
  Henry Muldrow
  Stichting Culturele Droomwevers
  droomwevers@yahoo.com
  http://www.droomwevers.nl
  Tussen Kadijken 30
  1018 BC Amsterdam
  tel. 020 420 5210

Trackbacks & Pings

 • Cirocco » Archive » Creative Commons CD en DVD verkrijgbaar says:

  […] De CD en DVD, geheel gevuld met muziek en video’s uitgebracht onder CC licentie is verschenen! Deze CD en DVD zijn ingezet als promotiemateriaal voor het werken onder zo’n CC licentie en verkrijgbaar tegen portokosten (zolang de voorraad strekt). Cirocco heeft een aardige bijdrage mogen leveren aan deze producten: Marco’s muziek en mijn videoclip op deze muziek werden geselecteerd en de mastering van de CD is ook van Marco’s hand (en oor : ) Voor nog wat meer informatie over het hoe en waarom van dit initiatief, kun je hier verder lezen. […]

 • Cirocco » Archive » Ware crossmedia says:

  […] In het programma ‘Cantina’ vandaag uitgezonden door de VPRO op de Concertzender werd een stuk uit Marco’s blog geciteerd. Dit citaat was al opgenomen in de VPRO gids van deze week (nr.9) en naar aanleiding van zijn opmerkingen, komt er aanstaande donderdag een uur muziek op de radio uitgebracht onder een Creative Commons licentie. In dit programma, ‘De Wissel’ om 00.02 uur op de Concertzender, geeft Marco bovendien een interview. En ‘Cuckoo’ werd ook nog gedraaid. Het nummer gemaakt door Lisa DeBenedictis onder een Creative Commons licentie en herbewerkt door Marco. Het is samen met de video die ik erbij maakte verschenen op de Creative Commons DVD. […]

 • Nieuw liedje: Cuckoo – Marco Raaphorst says:

  […] Update: videoclip gemaakt door Irene van Nispen Kress (zie deze link): […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *